MANDIĆ NAPAO KRIVOKAPIĆA: "Čudno je da se još ne zna ko su sve članovi kabineta!"

"Poslanici Nove srpske demokratije (NSD) glasaće u Skupštini Crne Gore za novu crnogorsku Vladu", kazao je lider te stranke Andrija Mandić, navodeći da je čudno da se 15 dana prije izbora ne zna ko su sve članovi novog kabineta.

  • Regija

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

Mandić je kazao da su više puta rekli da će glasati za novu Vladu, jer su se oni, a ne neki drugi, godinama borili za smjenu višedecenijske vlasti, zbog čega je prirodno da ona glasovima poslanika NSD-a bude oborena.

“Međutim, u ovom trenutku imamo jednu čudnu situaciju, da petnaest dana pred izbor nove Vlade ne znamo još ko su sve članovi novog kabineta", rekao je Mandić u intervjuu za agenciju MINA.

On je kazao da vjeruje da će ubrzo saznati ko su kandidati za ministre policije i odbrane, a ko za potpredsjednika, kako bi izjašnjavanje njihovih stranačkih organa obuhvatilo kompletan sastav Vlade mandatara Krivokapića.

"Ali, za nas je konačno rušenje režima Mila Đukanovića važnije od svega, pa i od odnosa koji je mandatar pokazao ne samo prema Demokratskom frontu i NSD-u nego, usudio bih se reći, i prema drugim strankama koje čine novu vlast", naveo je Mandić.

On je rekao da su predstavnici NSD-a saopštili niz primjedbi na način i metode kako je sastavljana Vlada i da su se posebno bavili iznenadnim promjenama principa vezanih za njeno unutrašnje ustrojstvo, ali da je to sve iza njih i sada im predstoji da se odradi konkretan posao, što je jedino važno.

Mandić je kazao da je veliko narodno očekivanje od vladajućih stranaka i nove Vlade, posebno vezano za poboljšanje kvaliteta života, suočavanja sa prošlošću i vraćanje osjećaja pravde i pravičnosti, koji je zagubljen u vremenu vlasti autokratskog režima Mila Đukanovića.

"Zato ćemo sačekati i sve vidjeti uskoro, a Vlada će vrlo brzo pokazati na koji način će ona raditi svoj posao. Mi očekujemo da to bude najbolje i u interesu svih građana Crne Gore", naveo je Mandić.

Mandić je upitao kome smeta ako oni koji su godinama bili na prvoj liniji borbe protiv diktature, žele da od svoje Vlade dobiju odgovore na ona pitanja koja su ranije postavljali Đukanovićevoj vlasti.

On je upitao zašto bi nekome smetalo da čuje kada će i do kojeg datuma biti suspendovan Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu s narodnim zahtjevima s litija.

Mandić je upitao zašto bi nekome smetalo da čuje kada će i do kojeg datuma nova Vlada biti osposobljena, zakonodavno, organizaciono i kadrovski da krene u borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i protiv organizovanog kršenja izbornog prava.

"Zašto bi nekom smetalo da se čuje kada će i kojeg datuma biti u potpunosti sređen birački spisak, da li će nova Vlada predložiti Skupštini zakon o lustraciji, a ako hoće, do kojeg datuma", upitao je Mandić.

On je upitao  zašto bi nekom smetalo da čuje da li će nova Vlada izvršiti otvaranje tajnih policijskih dosjea koji su vođeni protiv čestitih građana ove zemlje i, ako hoće, do kojeg datuma.

"Zašto bi nekome smetalo da čuje da li će Vlada vratiti stečena prava majkama sa troje i više djece, a ako hoće, do kojeg datuma, do kada će i do kojeg datuma Vlada pripremiti spisak sudija, državnih tužilaca, državnih funkcionera i svih onih drugih iz sistema, koji su novcem građana Crne Gore rešavali vlastita stambena pitanja", naveo je Mandić.

On je upitao zašto bi nekome smetalo da čuje da li će se popis stanovništa provesti na proljeće, kada je i planiran po metodologiji kojom je rađen i prethodni….

"Mnogo toga se nalazi pred novom Vladom, kao i pred parlamentarnom većinom, koja će pažljivo pratiti kojom brzinom i na koji način se realizuju proklamovani ciljevi", kazao je Mandić.

On je poručio da će za NSD od posebne važnosti biti rad na ispravljanju nepravde prema srpskom narodu.

"Njegov položaj, stanje u prosvjeti i kulturi, odakle su dolazili neki od glavnih napada na naše nacionalno i duhovno biće, proporcionalnu nacionalnu zastupljenost u organima državne uprave, vojsci, policiji", kazao je Mandić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...