POLICIJA OTKRILA DETALJE HORORA U ŠOPING-CENTRU: Mlada djevojka koja je nožem ubola žrtvu u vrat, a drugu davila rukama, pripadnica je...

Švicarska policija identificirala je kao pripadnicu džihadističkog pokreta Švicarku koja je jučer u trgovačkom centru u Luganu nožem ubola jednu žrtvu u vrat, a drugu rukama uhvatila oko vrata.

  • Hronika

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 1

Savezni tužioci su slučaj u kantonu Ticino kvalificirali kao mogući teroristički napad i preuzeli istragu.

"Napadačica je poznata Fedpolu iz policijske istrage u 2017. s džihadističkom pozadinom", objavio je Savezni policijski ured.

Napadačica stara 28 godina, živi na tom području i u pritvoru je nakon što su je prolaznici savladali prije dolaska policije. Švicarski mediji citiraju svjedoke po kojima je tokom napada vikala da je pripadnica Islamske države.

Jedna je žrtva pretrpjela teške povrede, ali ne i opasne po život, a druga lakše, javlja HINA.

Neutralna Švicarska do sada je bila pošteđena velikih džihadističkih napada, poput onih u Francuskoj i Njemačkoj, ali je identificirala stotine stanovnika koje smatra prijetnjom te militanata koji su putovali u ratne zone.

Ovog je mjeseca policija uhapsila dvojicu muškaraca u gradu Winterthuru pokraj Züricha pod sumnjom da su povezani s islamističkim napadačem koji je 2. novembra u Beču ubio četiri osobe.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...