TRAGEDIJA U ZAGREBU: Unuk pomogao baki u suicidu, dao joj da popije solnu kiselinu

Dean Š. (45), Slovenac sa zagrebačkom adresom, uskoro će se naći na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Zagrebu, jer je svojoj baki pomogao da se ubije! Kupio joj je u obližnjoj kvartovskoj trgovini u Zagrebu solnu kiselinu marke "Meteor", koju je potom ulio u bočicu s natpisom Aethanolum dilutum te je stavio na dno ormara.

  • Hronika

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Baka je popila izmućkani unukov koktel te u teškom stanju završila u KBC-u Rebro, gdje je potom i preminula. Zadobila je jezive korozivne povrede jednjaka, želuca, crijeva i jetre, a loptica sumnje brzo je bačena na njenog unuka, koji nije skrivao da ga je "baka molila da joj kupi varikinu da se ubije".

Tužilaštvo je nakon istrage podignulo optužnicu protiv unuka te za njega propisanu kaznu.

Optuženi unuk u vrijeme kad je baka pila kiselinu nije bio kod kuće, a rekao je da ga je baka dulje molila da joj kupi varikinu da se ubije, jer je patila za sinom koji je preminuo.

- Odbijao sam joj to kupiti, ali jedan dan sam otišao do trgovine. Kad sam je donio u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam da popije. Stavio sam je u ormarić. Ona me prisilila da joj je kupim i, iskreno, nisam vjerovao da će to popiti. I ne smatram se krivim. Svima je govorila u kući da će se ubiti - branio se Dean Š.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...