„SB“ NA LICU MJESTA; NEK' SE VIJE ZASTAVA: Bili smo na Humu i ispred Vječne vatre, pogledajte ko je sve od političara položio cvijeće i odao počast borcima za slobodu (FOTO; VIDEO)

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, u svim gradovima FBiH bit će položeno cvijeće i odata počast poginulim borcima. U FBiH je praznik i neradni dan, dok u RS-u nije praznik i danas je sasvim običan radni dan.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 3

Na brdu Hum iznad Sarajeva održana je ceremonija podizanja zastave BiH u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a ovom događaju su prisustvovali državni i kantonalni zvaničnici.

Ceremoniji su prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istaknuo je da je vrlo važno da se na razne načine obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Naša je obaveza i kao Grada Sarajeva da jačamo institucije i u tom smislu smo uložili puno energije i vremena”, kazao je Skaka te svim građanima čestitao Dan državnosti BiH.

Nakon ceremonije podizanja zastave na brdu Hum, slijedi polaganje cvijeća na spomen-obilježju Vječna vatra, polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači, polaganje cvijeća na Spomen-obilježju djeci Sarajeva, polaganje cvijeća u Spomen-parku Vraca.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić će, također, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine prisustvovati manifestaciji na Bobovcu.

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, u svim gradovima FBiH bit će položeno cvijeće i odata počast poginulim borcima. U FBiH je praznik i neradni dan, dok u RS-u nije praznik i danas je sasvim običan radni dan.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić učestvovat će u svečanostima obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz PSBiH.

Izetbegović je danas, 25. novembra, u 9 sati, zajedno sa zvaničnicima sa svih nivoa vlasti, položio cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra.

Izetbegović i Zvizdić u 9.30 sati položili su cvijeće na Šehidskom mezarju „Kovači“ i na mezaru prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

U fotogaleriji pogledajte šta je jutros zabilježio naš fotoreporter na Humu i ispred Vječne vatre u Sarajecu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...