POLITIČARI IZ RS-a NE PRESTAJU KRITIKOVATI DODIKA: "Njegov neracionalni egzibicionizam i neuspjeli pokušaji političke samopromocije..."

"...po ko zna koji put potvrdili su da vodi neodgovornu politiku, opasnu po Republiku Srpsku i naš narod.”

  • Politika

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 6

“Mislim da Milorad Dodik smišljeno i perfidno pokušava izazvati reakciju OHR-a i visokog predstavnika kako bi, onda, pred javnošću Republike Srpske za krah svoje politike na svim poljima optužio međunarodni intervencionizam.

On se godinama u javnosti zalaže za ukidanje OHR-a i omalovažava visokog predstavnika, a ustvari pokušava isprovocirati Valentina Incka da povuče potez kao što je ovaj, nametanje zakona, i time njega i SNSD pred javnošću amnestira od katastrofalne politike lažnog srbovanja koju vodi”, tvrdi Vukota Govedarica te dodaje:

“Miloradu Dodiku je na prvom mjestu njegov lični interes i politički benefiti i pozicije za SNSD oligarhiju, potpuno mu je nevažna opasnost kojoj time izlaže Republiku Srpsku i cio narod. Ako visoki predstavnik zaista nametne spomenuti zakon, isključivi krivac za to će biti Dodik, njegovo nekontrolisano i iritantno, pa rekao bih čak i primitivno ponašanje u javnosti i medijima.

On sve to svjesno radi, prvo glumi nedodirljvost koja će neminovno dovesti do rekacije, a onda će pokušati cijelu situaciju u javosti da predstavi kao lično žrtvovanje za Republiku Srpsku, a sebe kao narodnog heroja”, kaže Govedarica i navodi da smo sve to već vidjeli više puta na našoj političkoj sceni.

Da podsjetimo, Milorad Dodik je u jučerašnjem završnom obraćanju videolinkom na konferenciji Vijeća sigurnosti UN-a u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH verbalno napao i izvrijeđao visokog predstavnika Valentina Inzka, nazvavši ga monstrumom i strancem koji radi protiv Srba i Hrvata i sarađuje s Bošnjacima i govori u njihovo ime.

Dodik je zaprijetio: „Ako Inzko nastavi provoditi odluke, razmotriću početak integracije RS-a sa matičnom zemljom Srbijom."

(Istok) 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...