RADONČIĆ RUŠI VLADU TK: Evo šta je poručila zastupnica SBB-a u Skupštini tog kantona...

Lejla Vuković, zastupnica SBB-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, potvrdila je za "Faktor" da će naredne sedmice zasjedati organi stranke u TK, na kojima će od dva ministra biti zatraženo da podnesu ostavke.

  • Mini market

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Savez za bolju budućnost u Vladi Tuzlanskog kantona trenutno ima dva ministra, i to Edina Buševca, ministra trgovine, turizma i saobraćaja, i Elvira Rožnjakovića, ministra prostornog uređenja i zaštite okolice.

"Već duže vrijeme postoje špekulacije da postoji neka druga parlamentarna većina pa mi ne želimo tu da smetamo. Kantonalni odbor će već naredne sedmice predložiti našim ministrima da podnesu ostavke. To je ono što je i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić predložio", kaže Lejla Vuković, koja obavlja funkciju potpredsjednice Skupštine TK.

Vlast u TK trenutno čine SDA sa devet zastupnika, DF sa tri, SD, SBB i SBiH sa po dva te Smajo Mandžić kao nezavisni zastupnik koji je napustio PDA, što ukupno broji 19 ruku. Bez dva zastupnika SBB-a, neće biti ni minimalne većine od 18 ruku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...