PROFESOR NA FPZ U ZAGREBU UPOZORAVA VUČIĆA I PLENKOVIĆA: "Dodik i Čović će napraviti probleme..."

Profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović smatra kao bi Srbija i Hrvatska trebale povesti računa o tome šta rade Dodik i Čović.

  • Regija

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 1

Jović smatra kako bi ih politika ove dvojice mogla dovesti u nezgodnu poziciju, prenose agencije.

“Srbija bi trebala da povede računa da je vrlo vjerojatno da će je Dodik uvući u sukob sa SAD-om, posebno nakon što Biden preuzme vlast”, kaže profesor Jović.

On dodaje kako isto važi i za Hrvatsku.

“Djelomično to isto važi i za Hrvatsku, koja bi se mogla naći u situaciji da zbog Čovića i njegova Dodika pokvari svoj vanjskopolitički status”, zaključio je Dejan Jović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...