"NIKADA NISAM NA TERENU VIDIO TAKO NEŠTO": Cijeli svijet tuguje za legendarnim "Malim zelenim"; U Argentini trodnevna žalost

Tužna vijest o smrti velikog Diega Maradone ekspresno se proširila svijetom i izazvala pravi šok, a u Argentini je službeno proglašena trodnevna žalost.

  • Sport

  • 25. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Navijači i istaknute sportske ličnosti širom svijeta opraštaju se od "Malog zelenog". Među najbržima koji je to napravio je bivši engleski reprezentativac Gary Lineker, član ekipe koji je u četvrtfinalu SP-a 1986. godine zabio Argentincima u pobjedi 'Gaučosa' 2:1.

"Izvještaji iz Argentine govore da je Diego Armando Maradona umro. Gledajući sada s distance bio je najbolji igrač moje generacije i vjerovatno najbolji svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali turbulentnog života, nadam se da će napokon pronaći utjehu kod Boga", napisao je Lineker na Twitteru.

Od Maradone se oprostio i drugi velikan, Brazilac Pele. I dan danas traje polemika 'ko je bolji', danas to više nije toliko važno. 

''Tužne vijesti su stigle danas. Izgubio sam dragog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Puno se toga može reći, ali zasad neka Bog da snagu njegovoj obitelji. Nadam se da ćemo jednog dana zajedno igrati nogomet na nebu'', napisao je Pele.

Oglasio se i legendarni bivši kapiten Real Madrida Iker Casillas.

"Tužan dan za nogomet. Preminuo je Maradona, bio je genij ovog sporta", napisao je Casillas.

Oglasili su se i iz Napolija, kluba čije je Maradona boje branio između 1984. i 1991. godine i donio im dva, dosad jedina naslova italijanskog prvaka u povijesti.

"Zauvijek. Ciao Diego", napisali su kratko na Twitter profilu Napolija.

Reagovao je i Cristiano Ronaldo.

- Danas kažem zbogom svom prijatelju, a svijet se oprašta od vječnog genija. On je jedan od najboljih svih vremena, čarobnjak koji je neusporediv. Otišao je prerano, ali za sobom ostavlja nasljedstvo bez granica i prazninu koja neće biti popunjena. Počivaj u miru, nikada nećeš biti zaboravljen - napisao je Cristiano Ronaldo.

Sjajni slovenski NBA košarkaš Luka Dončić kratko je napisao: 'Počivao u miru Diego'.

"Diego je za sve Argentince - Bog. I uvijek će biti", poruka je Carlosa Teveza, bivšeg napadača Manchester Uniteda i Juventusa, a aktualnog člana Boca Juniorsa.

'Nikada neću zaboraviti kako sam gledao Maradonu kao osmogodišnjak na SP-u u Meksiku. Nikad dotad nisam na terenu vodio tako nešto. Tužne vijesti", napisao je Jamie Carragher, nekadašnji dugogodišnji igrač Liverpoola, a danas stručni sukomentator.

Od Maradone se opraštaju mnogi klubovi, sportske udruge, profesionalci i oni koji su ga makar jednom pogledali, a od velikog uzora oprostio se i najveći nogometaš današnjice Leo Messi.

"Diego je vječan", napisao je kapiten Barcelone, Maradonin sunarodnjak i najbolji igrač današnjice Lionel Messi.

"Odveo si nas na vrh svijeta i učinio nas neopisivo sretnima. Bio si najveći. Hvala ti što si bio to što jesi Diego, nedostajat ćeš nam", poručio je argentinski predsjednik Alberto Fernandez.

"Zbogom velikanu. Bio si buntovna duša, ali oduševljavao si čitav svijet svojom jedinstvenom nogometnom vještinom. RIP", stoji u poruci predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...