POZNATI DOKTOR OBJAVIO UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ovo je posljednje što vide ljudi koji umiru od koronavirusa, ovako izgleda...

U videu je prikazao kako izgleda intubacija iz perspektive teško oboljelog pacijenta.

  • Zdravlje

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

"Ovako izgleda kada dišete 40 puta u minuti, kad vam je nivo kisika značajno ispod 80", kaže ljekar Kenneth Remy iz St. Louisa u videu koji je objavio na društvenim mrežama kako bi istaknuo važnost pridržavanja mjera nošenja maske i držanja distance.

Remy je za lokalne medije kazao kako je video snimio kako bi pokušao promijeniti mišljenja onih koji odbijaju nositi maske, jer smatraju da je to ograničavanje njihovih sloboda.

U videu je prikazao kako izgleda intubacija iz perspektive teško oboljelog pacijenta.

"Ovako će to izgledati. Nadam se da vam zadnji trenuci u životu neće ovako izgledati. Jer, ovo ćete vidjeti na kraju svog života ako ne počnemo u javnosti nositi maske", dramatično je upozorenje ljekara.

"Vaše lične slobode neće vam ništa značiti kad vas intubiram, a onda umrete", kazao je lljekar, prenosi Dnevnik.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...