CIK NALOŽIO PONOVNO PREBROJAVANJE GLASOVA: Fotofiniš u Ilijašu, mrtva trka za poziciju načelnika...

Centralna izborna komisija BiH je na hitnoj sjednici donijela naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića s jednog biračkog mjesta u općini Ilijaš. 

  • Mini market

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska bit će obavljeno jutros u 9 sati u Glavnom centru za brojanje u Zetri, a prisustvovat će akreditirani posmatrači. 

Riječ je o biračkom mjestu 118A022A (Jahorina 1) za načelnika općine Ilijaš po kandidatima i za Općinsko vijeće Ilijaš po političkim subjektima i kandidatima.

alt

Prema podacima sa svih biračkih mjesta, uključujući i neobrađeno i problematično mjesto Jahorina 1, prema podacima koji je iznio predsjednik OIK-a Akif Fazlić, kandidat SDA osvojio je 4.842, a Amar Dovadžija, kandidat "četvorke", osvojio je 4.884 glasa, odnosno 42 glasa više od Fazlića.

Međutim, glasovi sa spornog biračkog mjesta, zbog niza nepravilnosti, nisu uneseni u bazu podataka na zvaničnoj stranici CIK-a, gdje je navedeno da Akif Fazlić ima 4.726 glasova, a Amar Dovadžija 4.666.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...