VUKANOVIĆ OTKRIVA: Nekoliko poslanika SNSD-a suprotstavit će se suludim potezima svog šefa Milorada Dodika

Vukanović je naveo da je grupa poslanika odbila poslušnost, jer ne želi dalje učestvovati u donošenju suludih poteza i odluka.

  • Mini market

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je da će se nekoliko poslanika SNSD-a suprotstaviti suludim potezima svog šefa Milorada Dodika. "Dobio sam informaciju da mnogi poslanici u Klubu SNSD-a neće podržati i glasati za promjene Zakona o lokalnoj samoupravi, koji Vlada po Dodikovom naređenju treba da predloži Narodnoj skupštini Republike Srpske. Poznata su mi imena tri poslanika SNSD-a kojima se probudila savjest i koji ne žele da glasaju za izmjene zakona, ali radi njih ne želim da objavljujem njihova imena", istaknuo je Vukanović.

On je na svojoj web-stranici naveo da je grupa poslanika odbila poslušnost, jer ne želi dalje učestvovati u donošenju suludih poteza i odluka.

"Ukoliko nasilu ponovo pokuša po hitnoj proceduri da progura Zakon o lokalnoj samoupravi, Dodik rizikuje da, nakon DNS-a i socijalista, podijeli i sopstveni klub. Naredna sjednica NSRS-a, koja će početi 1. decembra, bit će veoma uzbudljiva i interesantna, a moguće da poslije više godina Dodik prvi put izgubi većinu u Narodnoj skupštini i doživi pravi debakl", predviđa Vukanović.

Poentirao je da će to biti posljedica sulude i šizofrene politike, koja je postala nepodnošljiva i njegovim najbližim saradnicima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...