DRAMA NA NEBU IZNAD CRNOG MORA: Ruski Suhoj presreo američki izviđački avion, nakon upozorenja...

Ruski borbeni avion Suhoj Su-27 presreo je iznad Crnog mora američki izviđački avion RC-135, saopštio je ruski Nacionalni odbrambeni kontrolni centar.

  • Hronika

  • 29. Nov. 2020  

  • 0

Centar navodi da su ruski radari detektovali metu u međunarodnom zračnom prostoru iznad neutralnih voda Crnog mora, navodi TASS, a prenosi Tanjug.

Američki avion se kretao ka ruskom vazdušnom prostoru, koje je ruski borbeni avion Suhoj Su-27 uspio da zaustavi, saopšteno je iz ruskog Nacionalnog odbrambenog kontrolnog centra.

Centar navodi da se američki avion nakon toga okrenuo od ruske granice, dok se ruski lovac vratio u bazu.

Tenzije između NATO-a i Rusije

Sredinom augusta ove godine rusko Ministarstvo odbrane također je saopćilo da je naredilo uzlijetanje mlaznih aviona iznad Crnog mora kako bi presreli dva američka aviona koji su se približavali ruskoj granici, nakon sličnog incidenta isti dan iznad Baltika.

U oba slučaja američki avioni su se vratili nazad prije nego što su se domogli ruske granice, navela je agencija Interfax saopćenje Ministarstva odbrane, prenio je Reuters.

Dva dan ranije također je saopćeno da je ruski lovac Suhoj Su-27 presreo tri izviđačka aviona američke i britanske ratne avijacije blizu državne granice Rusije nad Crnim morem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...