ŠAROVIĆ FRAPIRAN DOGAĐAJIMA U NOVOM GRADU: "Ovo su sramne stvari koje se po drugi put dešavaju"

U Novom Gradu, u mjestu Suhača, danas je ponovo došlo do krađe glasova kao i na dan izbora, zbog čega su izbori u tom mjestu prethodno poništeni. Međutim, napravljen je isti scenarij podmetanja falsifikovanih glasačkih listića, kaže predsjednik SDS Mirko Šarović.

  • Politika

  • 29. Nov. 2020  

  • 1

„Na sceni je krađa neviđenih razmjera! Na glasačkom mjestu je ubačeno 200 unaprijed pripremljenih glasačkih listića. Ovo je odgovornost opštinske izborne komisije i nastavak krađa koje su trajale tokom čitavog izbornog procesa“, navodi Šarović.

On je pozvao da se u ovaj slučaj hitno uključe MUP i Centralna izborna komisija.

Ovo su sramne stvari koje se po drugi put dešavaju. Nevjerovatna drskost i naočigled naših posmatrača koji sve preduzimaju da se ponovljeni izbori provedu regularno“, poručuje Šarović.

Zatražićemo od CIК-a, kaže Šarović, da se izbori ponove za cijeli Novi Grad, da se učesnici u nazokonitostima procesuiraju i isključe iz daljeg izbornog procesa, saopćeno je iz SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...