POLICIJA PRETRAŽILA KUĆU MARADONINOG LJEKARA: Slavni fudbaler dugo vremena imao više zdravstvenih problema

Novinari su zabilježili nekoliko policijskih zvaničnika ispred vrata ordinacije neurologa Leopolda Luqua u kvartu Belgrano u Buenos Airesu.

  • Svijet

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Argentinska policija je u nedjelju pretražila kuću i ordinaciju Maradoninog ličnog ljekara u okviru istrage o uzrocima smrti 60-godišnje argentinske fudbalske legende.

Novinari su zabilježili nekoliko policijskih zvaničnika ispred vrata ordinacije neurologa Leopolda Luqua u kvartu Belgrano, u Buenos Airesu, javlja Anadolija.

Istražitelji su uzeli izjave od Maradoninih rođaka, saopćeno je iz kancelarije tužitelja San Isidora, koji nadgleda istragu zbog medicinske njege koju je Maradona primio prije smrti u srijedu. Dodali su da istražitelji žele sačuvati njegov medicinski karton.

Maradona je sahranjen u četvrtak tokom privatne ceremonije kojoj je prisustvovalo 20-ak osoba, javlja Fena.

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu svih vremena je preminuo od srčanog udara u svom domu kod Buenos Airesa gdje se oporavljao od operacije mozga 3. novembra.

Maradona je dugo vremena imao više zdravstvenih problema od kojih su neki uzrokovani korištenjem droge i alkohola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...