TEŽAK UDARAC VOŽDU IZ LAKTAŠA: Nenad Nešić smjenjuje šefa Kluba poslanika u parlamentu RS-a, odanog Dodikovog vojnika…

Prema tvrdnjama iz nekoliko različitih izvora, Malešević namjerava da napusti DNS i pridruži se novoj stranci čije je osnivanje u poodmakloj fazi. 

  • Politika

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, namjerava da u utorak, 1. decembra 2020., prije zasjedanja NSRS-a, smijeni Darka Banjca sa pozicije šefa Kluba poslanika te stranke.

Na Banjčevo mjesto Nešić namjerava da imenuje Duška Ivića, poslanika iz Prijedora.

Ukoliko Nešić realizuje ovu namjeru, to će biti uvod u smjenu Banjca sa pozicije generalnog sekretara DNS-a, kao i još najmanje trojice članova Predsjedništva te stranke, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Nešić i Banjac su imali sastanak prošle sedmice u Novom Sadu, gdje su pokušali da se dogovore, ali jedino su uspjeli da zakažu novi sastanak.

Kako sad stvari stoje, ukoliko Nešić smijeni Banjca, do novog sastanka neće ni doći.

Nešić je odbio da se povuče s čela DNS-a, nakon čega bi bio aboliran za krivična djela koja je počinio. Takva poruka je stigla iz vrha SNSD-a, a Nešić smatra da je on taj koji može da sruši Dodika i bude sljedeći predsjednik RS-a.

Nešićeve ambicije zaista su velike i nerealne, a Dodik je izdao naredbu da se on uhapsi. Međutim, pitanje je da li Dodik uopšte ima snage da provede u djelo ono što je naložio?!

Posebno zbog činjenice da se u MUP-u RS-a žestoko razbuktao sukob na relaciji Dragan Lukač - Siniša Kostrešević, piše Vasković.

Ukoliko Banjac ne bude u utorak smijenjen sa pozicije šefa Kluba poslanika, to može značiti samo jedno - ponovo su počeli pregovori Dodika i Nešića.

Banjac je potpuno lojalan Dodiku, kao i poslanik Diko Cvjetinović, dok su uz Nešića poslanici Aleksandar Glavaš, Duško Ivić, Mirko Sovilj i Slavko Gligorić. Nešić je poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

DNS u NSRS-u ima trenutno sedam poslanika. Sedmi je Dane Malešević.

Prema tvrdnjama iz nekoliko različitih izvora, Malešević namjerava da napusti DNS i pridruži se novoj stranci, čije je osnivanje u poodmakloj fazi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...