UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Gledate na vlastitu odgovornost, policajci u Francuskoj premlatili crnca (VIDEO)

Dvojica policajaca ostat će u pritvoru, a druga dvojica bit će pod sudskom prismotrom, navode francuski mediji.

  • Svijet

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Francuska je pokrenula službenu istragu protiv četiri francuska policajca zbog premlaćivanja crnog muzičkog producenta, pišu u ponedjeljak agencija France-Presse i France Info.

Dvojica policajaca ostat će u pritvoru, a druga dvojica bit će pod sudskom prismotrom, navode francuski mediji.

UPOZORENJE: SNIMAK JE UZNEMIRUJUĆI, GLEDATE NA VLASTITU ODGOVORNOST

Optužbe protiv policajaca uključivat će i upotrebu rasističkog jezika i namjernog nasilja uz korištenje oružja, rekao je u nedjelju pariski tužilac Remy Heitz, javlja Hina.

Nasilni sukobi u Parizu

U francuskoj prijestolnici u subotu su izbili nasilni sukobi tokom protesta protiv policijskog nasilja nakon što je predsjednik Emmanuel Macron dan ranije poručio da su snimci navodnog premlaćivanja “sramotni za Francusku”.

Muzički producent Michel Zecler rekao je da su ga 21. novembra policajci “zaskočili” u njegovom muzičkom studiju u 17. pariskom okrugu.

Rekao je da je šetao u blizini studija i nije nosio masku, čime je kršio francuske zdravstvene protokole u borbi protiv koronavirusa. Kada je vidio policijsko vozilo, ušao je u svoj muzički studio kako bi izbjegao novčanu kaznu.

Dodao je da ga je policija pratila u studio te fizički napala i vrijeđala po rasnoj osnovi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...