TURSKA UVODI DO SADA NEVIĐENE MJERE: Policijski sat tokom cijelog vikenda i po noći radnim danima

Erdogan je rekao da građanima radnim danima neće biti dozvoljeno da izlaze iz kuća od 21 do 5 sati.

  • Svijet

  • 30. Nov. 2020  01. Dec. 2020

  • 1

Vlasti Turske uvest će policijski sat noću radnim danima, kao i tokom cijelog vikenda radi zaustavljanja širenja zaraze virusom korona, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

On je govorio usljed rekordnog porasta broja zaraženih i preminulih od posljedica zaraženosti virusom korona u Turskoj u posljednjih nekoliko sedmica.

Erdogan je rekao da građanima radnim danima neće biti dozvoljeno da izlaze iz kuća od 21:00 do 05:00 sati.

Osim toga, izlazak iz kuće neće biti dozvoljen tokom cijelog vikenda, odnosno od 21:00 sati u petak do 05:00 sati u ponedjeljak.

Prema riječima turskog predsjednika, mjere će stupiti na snagu sutra, a zabrana kretanja neće važiti za pojedine sektore, uključujući lance snabdijevanja i proizvodnju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...