STRAŠNO: "Guardian" objavio fotografije vojnika dok pije iz vještačke noge ubijenog talibana (FOTO)

Na jednoj fotografiji se vidi kako vojnik pije iz vještačke noge, odnosno proteze, a na drugoj njih dvojica plešu s nogom.

  • Svijet

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Australski vojnici fotografisani su dok piju pivo iz vještačke noge mrtvog talibanskog vojnika u ilegalnom baru u Afganistanu.

"Guardian" je došao do nekoliko fotografija koje prikazuju starije vojnike u misiji u Afganistanu, a fotografije su nastale u neslužbenom baru "Fat Lady’s Arms" koji se nalazi u australskoj bazi specijalnih snaga u Tarin Kowtu.

Na jednoj fotografiji se vidi kako vojnik pije iz vještačke noge, odnosno proteze, a na drugoj njih dvojica plešu s nogom.

image 

Ove fotografije su prvi dokaz o ranijim navodima da postoji ovakva praksa nepoštovanja prema mrtvim vojnicima. Neki su ranije izjavili da su ovo vojnici s višim činovima tolerisali, a da su neki i uključeni u ovakvu vrstu šale uprkos tome što im je izričito zabranjeno uzimati i čuvati "ratne trofeje", prenosi Klix.

Vjeruje se da je noga pripadala osumnjičenom talibanskom borcu koji je u aprilu 2009. godine ubijen tokom napada eskadrile u Uruzganu te da je njegova vještačka noga stajala u "Fat Lady’s Arms", gdje su je posjetioci i vojnici povremeno koristili.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...