OVAKO U TURSKOJ MOTIVIŠU GRAĐANE DA SE ŠTITE OD VIRUSA: Ko nema masku, ima korona-lice (VIDEO)

Sudeći prema videu koji je objavio "TRT Haber", ono što građani vide kada pogledaju u ekran, itekako utječe na njih.

  • Svijet

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Kako bi motivisali građane da nose zaštitne maske, na pojedinim autobuskim stajalištima u turskom Trabzonu postavljeni su digitalni ekrani koji lica osoba bez zaštitnih maski prekrivaju molekulom koronavirusa. Sudeći prema videu koji je objavio "TRT Haber", ono što građani vide kada pogledaju u ekran, itekako utječe na njih.

 

Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se, naime, kako osobe dolaze na stajališta bez maski, a kada pogledaju u ekran, lica im prekrije molekula koronavirusa, što ih prilično iznenadi. Sve osobe s objavljenog snimka odmah su stavile maske.

Gradonačelnik Trabzona Murat Zorluoglu kazao je da je ovo jedna u nizu aktivnosti koje se provode radi podizanja svijesti o koronavirusu, odnosno važnosti nošenja maski i držanja distance, prenosi Klix.

"Željeli smo povećati svijest građana kada je riječ o nošenju maski. Naši digitalni ekrani pokazali su se vrlo učinkovitim", kazao je Zorluoglu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...