GRUJIČIĆ HVALI SDP-ovce: Ovo je pokušaj pritiska na Bošnjake koji razmišljaju glavom

Grujičić ne smatra da je bilo ikakvih malverzacija, a da su glasovi na koje su upozoravali iz inicijative "Moja adresa: Srebrenica", zapravo, legalni.

  • Mini market

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 3

Povodom posljednje akcije SIPA-e u Srebrenici i Tuzli koja je povezana sa potencijalnom malverzacijom glasovima u korist Mladena Grujičića, on je za Klix.ba kazao da je u pitanju pokušaj pritiska "na Bošnjake koji razmišljaju svojom glavom". Tri osobe iz Općinskog odbora SDP-a u Srebrenici Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić osumnjičene su za nedozvoljeno korištenje ličnih podataka građana bošnjačke nacionalnosti na proteklim izborima, a u korist aktuelnog načelnika Mladena Grujičića.

Grujičić ne smatra da je bilo ikakvih malverzacija, a da su glasovi na koje su upozoravali iz inicijative "Moja adresa: Srebrenica", zapravo, legalni.

"Ova ekipa (Moja adresa: Srebrenica) želi da kriminalizuje ono što je legalno. Ovo je pritisak na Bošnjake koji su razmišljali svojom glavom, a ne radili kako im kažu Ćamil i njegova ekipa. Ovo će biti još jedan fijasko ekipe koja je ovo namjestila s ciljem poništavanja izbora", rekao je Grujičić.

On navodi da su malverzacije rađene radi pridobijanja glasova za Aliju Tabakovića, a ne za njega, između ostalog i ubacivanje popunjenih listića u glasačke kutije prije nego što je otvoreno biračko mjesto.

S obzirom na to da je velika razlika u glasovima između njih dvojice, mala je vjerovatnoća da glasovi dijaspore ili ponovljena glasanja mogu pomoći Tabakoviću da pobijedi na ovim lokalnim izborima.

"U BiH je sve moguće, ništa ne bi čudilo pa ni da me stignu s glasovima, ali po normalnoj logici, za to nema nikakve šanse", rekao je Grujičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...