POSLANIČKI KLUB DNS-a I ZVANIČNO OPOZICIJA VLASTI U RS-u: Vukanović upitao Jujićku: "Ja sam ovo predvidio, ima li kakva nagrada za mene?"

Poslanički klub DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske prešao je i zvanično u opoziciju.

  • Politika

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Ovo je poslanike u NSRS obavijestio novi šef Kluba poslanika DNS-a Duško Ivić, koji je od skupštinskog rukovodstva zatražio da im obezbijede novo mjesto u skupštinskoj hali kako bi mogli nesmetano da djeluju i rade u narednom periodu.

Ivić je rekao da će taj klub biti konstruktivan i da će sve što je dobro za građane prihvatati, a da će isto tako oštro kritikovati sve one prijedloge Vlade koji nisu u interesu Republike Srpske i njenih stanovnika.

DNS jutros je napustio bivši šef Kluba poslanika i generalni sekretar te stranke Darko Banjac zbog neslaganja s odlukom da djeluju opoziciono u NSRS, prenosi BNTV.

DNS je nedavno tokom izborne kampanje napustio koaliciju sa SNSD-om i prešao u opoziciju na svim nivoima.

Zbog nepoštivanja te odluke, koja je donesena na Predsjedništvu te stranke, predsjednik DNS-a iskoristio je jučer svoje statutarno pravo i iz Predsjedništva smijenio čak četiri potpredsjednika.

Izlazak poslanika DNS-a iz skupštinske većine propraćen je danas aplauzom poslanika opozicije, koji očekuju i dolazak poslanika novoformirane Socijalističke partije Srpske tako da se većina SNSD-a topi u NSRS. Više nema dvotrećinske većine, kako je volio da se hvali Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović rekao je da je ranije nagovijestio izlazak poslanika DNS-a u opozicione redove pa je ironično pitao ministricu lokalne uprave Senku Jujić da li je za to tačno predviđanje predviđena kakva nagrada, na šta je ona rekla da nema komentara.

Vukanović je i nju podsjetio da će biti smijenjena ukoliko ostane u DNS-u i ne promijeni stranku, jer je kao kadar te stranke došla u Vladu RS. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...