JOŠ TOKOM OVE SEDMICE: WhatsApp opet ima novosti, o razgovorima se radi...

WhatsAppove poboljšane pozadine mogu se pridodati svakom zasebnom razgovoru uz posebne postavke za tamni mod rada.

  • HiTec

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Najnovija nadogradnja za WhatsApp donosi poboljšane pozadine, kao i pretragu naljepnica u Facebookovu aplikaciju, koju, prema najnovijim statistikama, koristi više od dvije milijarde ljudi.

Najočiglednija promjena dolazi u obliku pozadinskih slika koje se od sada mogu mijenjati za svaki pojedini razgovor. "Učinite svoje razgovore osobnima korištenjem posebne pozadine za najvažnije razgovore s najvažnijim ljudima", piše u izjavi koju je Facebook poslao "Vergeu". Zasebne pozadine mogu se birati u dvije varijante: noćni mod i dnevni mod. "Pozadina će automatski mijenjati boju zavisno o dobi dana", kažu iz Facebooka, prenosi zagrebački Tportal.

Osnovna pozadina koju će prepoznati svi korisnici WhatsAppa, odsad je dostupna u nekoliko različitih boja koje se mogu zatamniti ili posvijetliti po ukusu korisnika.

Facebook je, također, olakšao korištenje naljepnica, pruživši korsnicima mogućnost ubacivanja vlastiti naljepnica s tekstom ili emotikonima - ili pregledom kroz osnovne kategorije. "Uvođenjem ove funkcije predlažemo tvorcima naljepnica da svaku označe tekstom ili naslovom kako bi bile pretražive drugim korisnicima WhatsAppa", mole iz Facebooka.

Konačno, tu je WHO-ov "Together at Home" paket animiranih naljepnica koji su "sada puno izražajnije u animiranom obliku".

Nadogradnja za WhatsApp dolazi tokom ove sedmice, a prvi koji će je se domoći su vlasnici iOS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...