BRUKA U UKRAJINI, SHAKHTAR PONOVO PONIZIO REAL MADRID: Upitan plasman "kraljevskog kluba" u nokaut-fazu Lige prvaka (VIDEO)

Real je gostovao Shakhtaru, a ukrajinski velikan ponovo je bio bolji od izabranika Zinedinea Zidanea. Barem rezultatski bolji, jer treba reći da je tokom 90 minuta igre u Ukrajini Real imao više od igre, veći broj prilika, ali šta to vrijedi kada je domaćin slavio sa 2:0.

  • Sport

  • 01. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Baš u trenucima kada je Real izgledao bliže golu, uslijedio je šok. Dentinho je postigao drugi gol u karijeri u Ligi prvaka i, zanimljivo, oba protiv Reala. On je objeručke prihvatio "poklon" od smušene odbrane Reala, prije svih Mendyja i Varanea.

U 82. minuti potvrđena je pobjeda Šahtara. Rezerivsta Solomon je nakon solo prodora izuzetnim udarcem u bliži ugao dokrajčio nemoćne goste iz Madrida.

Real Madrid i Shakhtaru imaju po sedam bodova, no Šahtar ima bolji međusobni omjer i trenutno je ispred Kraljeva uoči posljednjeg kola. Lider je Borussia Moenchengladbach koja ima utakmicu manje, baš kao i četvrtoplasirani Inter koji ima samo dva boda.

Borussia i Inter igraju od 21 sat, a u zadnjem kolu Real će ugostiti upravo Borussiju, dok će Šahtar u goste Interu. Dakle, do kraja će u ovoj grupi B sve biti otvoreno.

U drugoj utakmici od 18:55 sati Salzburg je slavio s 3:1 u Moskvi protiv Lokomotive i sada je izbio na treće mjesto sa četiri boda, dok su Rusi ostali na tri boda. Ispred su Bayern s 12 i Atletico s 5 bodova. Upravo se ove dvije ekipe kasnije sastaju u Madridu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...