NA SVE JE SPREMAN: Radončić pokušava „aferu Bego“ iskoristiti da ruši CIK!

Na šta je sve spreman Fahrudin Radončić i koliko vrijedi njegova riječ, većini građana je već poznato. Pa se tako danas niko nije iznenadio kada je Radončić preko svog dnevnog tabloida prvo pokušao potisnuti „aferu Bego“, a kad mu nije uspjelo, iskoristio je izbornu krađu u režiji SDP-a da pokuša “rušiti” Centralnu izbornu komisiju.

  • Politika

  • 01. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 7

U tekstu koji je objavljen na stranicama "Dnevnog avaza, a koji je očito pripremljen po naredbi "savjetnika", krivica za djela koja su počinili kadrovi SDP-a u Srebrenici, pokušava se vrlo amaterski pripisati Centralnoj izbornoj komisiji kako bi se amnestiralo rukovodstvo SDP-a.  

Isto rukovodstvo koje je donijelo odluku da ne podrži zajedničkog kandidata probosanskih stranaka, dalo je povjerenje rukovodstvu SDP-a u Srebrenici kad ih je imenovalo, i ignorisalo javnu podršku koju su njihovi članovi davali Mladenu Grujičiću. Dakle, "Dnevni avaz" ne smatra posebno problematičnim što su kadrovi SDP-a sudjelovali u izbornoj krađi, već je glavni krivac Centralna izborna komisija, kojoj je, navodno, promaklo da tu krađu primijeti ranije.

Jedna stvar, međutim, iznenađuje. Znajući koliko je Fahrudinu Radončiću stalo do mišljenja međunarodne zajednice, nije jasno zašto je ipak odlučio napadati integritet CIK-a BiH, koji uživa podršku niza stranih ambasada i međunarodnih organizacija i koji je dobio niz pohvala za svoj dosadašnji rad.

(Sl. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...