U MOSTARU KUHA KAO U PRETIS-LONCU: Zatražena smjena Gorana Opsenice nakon gostovanja na N1 - "Bilo je skandalozno" (VIDEO)

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNK zahtijevaju od Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona hitnu smjenu ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK Gorana Opsenice zbog "skandaloznog medijskog nastupa".

  • Društvo

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

"Zbog skandaloznog nastupa resornog ministra zdravstva, dr. Gorana Opsenice sinoć u programu na jednoj televiziji, a posebice radi vrijeđanja i omalovažavanja zdravstvenih radnika u HNŽ-u, tražimo od županijske Vlade njegovu smjenu.

Sramotno je da ministar Opsenica ima obraza da, nakon toliko naših dopisa, zahtjeva i pokušaja da se sjedne za pregovarački stol u javnom eteru, pokušava poniziti i omalovažiti njihove predstavnike radi njihovog kritičkog odnosa prema njegovom radu na čelu resornog ministarstva i samog njegovog odnosa prema zdravstvenim radnicima. Očekujemo pismeno očitovanje Vlade HNŽ-a po našem zahtjevu", piše u saopćenju Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK.

Zdravstveni radnici HNK su u ponedjeljak, 30. novembra, najavili kako će 10. decembra u 8 sati stupiti u generalni štrajk koji će, kako su kazali, trajati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Sinoćnje gostovanje ministra Opsenice pogledajte na OVOM linku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...