LUDA SRIJEDA ZA SARAJEVSKE PREMIJERLIGAŠE: Sarajevo nakon drame slavilo protiv Radnika, ali gol Bekrića u Mostaru u 90. minuti će se dugo prepričavati (VIDEO)

Zanimljive utakmice odigrali su danas sarajevski premijerligaši, Željezničar u Mostaru Pod Bijelim brijegom i Sarajevo na Koševu, i oba tima su ostvarila pobjede.

  • Sport

  • 02. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Zrinjski i Željezničar su u derbi susretu 17. kola na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali vrlo dobar susret, a završeno je pobjedom gostiju 1:2. 

Već na startu utakmice se vidjelo da igrače čeka izuzetno težak i natopljen teren poslije žestoke kiše koja je padala praktično cijeli meč. Kako je susret odmicao uslovi su postajali sve gori.

Bolju igru na terenu Zrinjski je krunisao u 28. minuti. Bilbija je odlično ispratio jedan pas Čorluke, izašao sam pred Erića i zakucao loptu u mrežu za svoj deveti ligaški gol u sezoni.

Plavi koji su u ovom meču igrali u rezervnim žutim dresovima su stvari početak vratili u 58. minuti. Bekrić je izveo korner, a na drugoj stativi se najbolje snašao Miletić.

Utakmica je odlučena u posljednjim minutama. Poslije kontre lopta je stigla do Bekrića koji se namjestio lijepo na šut i pogodio za 1:2. Na kraju velika pobjeda Željezničara nakon odličnog izdanja u drugom poluvremenu.

Fudbaleri Sarajeva danas su na Koševu nakon nevjerovatnog preokreta pobijedili Radnik sa 2:1 u meču 17. kola Premijer lige.

Sarajevo je napadalo i tražilo šansu, dok su se igrači Radnika samo fokusirali na odbranu svog gola. Bordo klub je mogao do gola u 83. minuti kada je Fanimo uposlio Sušića, ali u posljednji trenutak Novaković je izblokirao njegov udarac.

U 88. minuti šok na Koševu. Radnik je uspio da povede sa 1:0 kada se Lazić odlično snašao u kaznenom prostoru domaćeg tima nakon centaršuta Nikića, te je savladao Kovačevića za vodstvo kluba iz Bijeljine.

Međutim, samo minutu kasnije Sarajevo je uzvratilo. Do lošte je došao Sušić koji s nekih desetak metara šalje loptu u mrežu nemoćnog Kozića za 1:1. U prvoj minuti nadoknade Sarajevo stiže do nevjerovatnog preokreta.

Sjajni Sušić je ovaj put asistirao, a mrežu Radnika pogađa Fanimo za konačnih 2:1 i nastavak sjajne serije bordo kluba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...