SPEKTAKULARNA NOĆ NA OLD TRAFFORDU: Dva gola Neymara za nevjerovatnu dramu u grupi, tri ekipe sada imaju isti broj bodova (VIDEO)

Fudbaleri PSG-a večeras su u gostima pobijedili Manchester United (1:3) u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka.

  • Sport

  • 02. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

PSG je odično počeo utakmicu i poveo već u šestoj minuti kada je Neymar pogodio za 0:1. Međutim, to je samo probudilo igrače Manchester Uniteda koji su u potpunosti preuzeli incijativu meča.

United je nakon nekoliko dobrih prilika uspio da dođe do izjednačenja u 32. minuti kada je Rashford pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu vidjeli smo nekoliko velikih šansi za domaće da dođu do preokreta. U 49. minuti šansu je imao Martial, ali je iz dobre prilike očajno šutirao.

Desetak minuta kasnije pokušao je Cavani, ali je ovaj put prečka spasila PSG. Na odbijenu loptu natrčao je Martial, ali je Navas uspio da sjajnom odbranom spasi svoj gol.

I kako to biva u fudbalu PSG je kaznio Crvene đavole za promašaje. Naime, u 69. minuti Marquinhos je uspio da pogodi za 2:1 i veliko slavlje gostujućih igrača.

Samo minutu kasnije domaći su ostali s igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Fred. Gosti su to iskoristili i došli i do trećeg gola, a konačnih 3:1 postavio je Neymar drugim golom na meču.

Situacija u ovoj grupi je zaista nevjerovatna. Manchester je prvi s devet bodova, ali toliko imaju PSG i Leipzig. U posljednjem kolu Leipzig dočekuje United, dok PSG igra protiv Basaksehira i čini se ima laganiji posao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...