ŠTA SE DEŠAVA NA SJEDNICI VSTV-a: Berina Alihodžić zatražila ostavku Milana Tegeltije, vjeruje da je snimak autentičan...

Na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija.

  • Vijesti

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 3

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine održava se danas, a trenutno je pauza.

Na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija.

Prvi se obratio predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, koji je jedan od glavnih aktera nove afere.

Kako javlja novinarka Dženeta Sarić-Kozić, Berina Alihodžić je prije pauze zatražila ostavku Milana Tegeltije.

- Ja vjerujem da je snimak autentičan. Milijana Buha odlično zna šta je sukob interesa, zašto bi Vi, Milane, s njom se sastajali 4 puta da joj objasnite šta je sukob interesa. S ovim je poljuljan ugled institucije. Evo, spremna sam dati ostavku, jest mi ostalo godinu do penzije. Ja Vas, predsjedniče, molim da podnesete ostavku, ja ću to podržati – poručila je BerinaAlihodžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...