ŠEF NJEMAČKOG INSTITUTA "ROBERT KOCH" KRITIKOVAO GRAĐANE: "Situacija je još veoma napeta, previše ljudi... "

"...zarazi se svakoga dana."

  • Svijet

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Čelnik njemačke agencije za kontrolu bolesti kritikovao je u četvrtak ljude koji ne poštuju restrikcije uvedene radi suzbijanja širenja pandemije koronavirusa, dok broj zaraženih u zemlji stagnira, prenosi Fena.

"Situacija je još veoma napeta. Previše ljudi se zarazi svakoga dana", izjavio je Lothar Wieler, direktor Instituta "Robert Koch".

Institut je izvijestio o 22.046 novozaraženih u proteklih 24 sata, čime je ukupan broj zaraženih od izbijanja epidemije u Njemačkoj porastao na 1.106.789.

Wieler je naglasio da vlasti ponovo uočavaju velike epidemije u staračkim domovima, u kojima su stare i nemoćne osobe posebno ranjive na virus.

Javljeno je o skoro 480 preminulih od Covida-19 u proteklih 24 sata, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva u Njemačkoj porastao na 17.602.

Wieler je apelovao na građane da poštuju pravila fizičke distance i održavanja lične higijene, prenosi AP.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...