SUMNJALO SE NA TERORISTIČKI NAPAD: Objavljeni detalji stravične eksplozije u Engleskoj u kojoj je stradalo više osoba (VIDEO)

U velikoj eksploziji kanalizacijskog postrojenja u Avonmouthu, blizu Bristola, poginule su četiri osobe.

  • Svijet

  • 03. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Među njima su tri zaposlenika kompanije Wessex Water i jedan dobavljač, rekla je policija. Još je jedna osoba ozlijeđena, ali nije u životnoj opasnosti.

Na terenu je više policijskih i vatrogasnih vozila te helikopter.

Nije teroristički čin

Vatrogasci su pozvani u 11:22 po lokalnom vremenu. Na mjestu događaja snimljen je oštećeni hemijski rezervoar, javlja Sky News.

Policija ne smatra da je eksplozija povezana s terorističkim činom. Stradali radnici nalazili su se na vrhu rezervoara u trenutku eksplozije.

U oštećenom rezervoaru nalazila se biomasa koja se koristi pri procesu obrade vode u postrojenju, rekle su vlasti.

Svjedok Jawad Burhan rekao je da je vidio helikopter koji "traži nestale" i da je policija zatvorila cestu u blizini rezervoara, za koji je rekao kako misli da je dio centra za skladištenje otpada. 

Rekao je: "Čuo sam zvuk, radim u drugom skladištu. Nakon deset minuta vidio sam kako dolaze helikopter i policija."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...