DODIK I RADONČIĆ OJAĐENI: Čović u „Avazu“ demantovao priču o postojanju tajnog dogovora o formiranju trećeg entiteta

U jučerašnjem intervjuu za "Dnevni avaz", lider HDZ-a Dragan Čović poručio je kako je za sve potrebne reforme u BiH, počevši od izmjena Izbornog zakona, nužan politički dijalog, a da je u ovom slučaju ključan onaj između predstavnika hrvatskog i bošnjačkog naroda.

  • Mini market

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Ono što je zanimljivo u tom intervjuu, a što je prošlo ispod radara javnosti, jeste Čovićev odgovor na pitanje je li mu Izetbegović obećao treći entitet.

Čović je, izbjegavajući direktan odgovor, ipak sugerirao da do toga nije došlo porukom da se „hvatskom narodu u BiH i njegovim predstavnicima neprestano pokušavaju imputirati tvrdnje, planovi...“ i da je „javni prostor zagađen deplasiranim teorijama zavjera“.

Time je Čović, upravo u "Dnevnom avazu", demantovao informacije koje je, gostujući u programu Face TV-a, iznio Milorad Dodik, a za medijski plasman pobrinuo se Fahrudin Radončić preko medija u vlasništvu bivše supruge.

Tandem Dodik – Radončić vrlo dobro je uigran, a zvjezdane trenutke imali su u kreiranju afere „Lažne vize“, samo su tada uloge bile obrnute. Za medijski plasman bio je zadužen Milorad Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...