NA BOLJI SVIJET OTIŠLA JE KADA RAMIĆ: U Srebrenici su joj ubijena četiri sina, sanjala ih je noćima...

Na bolji svijet preselila je Kada Ramić iz Sućeske. Ovu vijest objavio je na svom Facebook profilu novinar Adem Mehmedović. 

  • Hronika

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 2

Kadi Ramić su u ratu i tokom genocida ubijena četiri sina Sabit, Dževad, Džemo i Mehmedalija.

U svom statusu na Facebook novinar Adem Mehmedović napisao je emotivnu poruku te se prisjetio kako je Kada prije nekoliko godina pričala o svojim sinovima. 

- Nena Kada ne zna kada je tačno rođena, ali zna da ima više od osamdeset godina. Među prvim je povratnicima koji su se vratili u Srebrenicu, u svoju Sućesku. Kaže da živi od uspomena na svoje sinove. Svaki dan gleda staze po kojima su se oni kao djeca igrali. "Živim da se sjećam, oplakujem i uzdišem. Ne znam ni kako je insan živ nakon svega. Živi se, jer se mora. Sabit je poginuo u toku rata, a Dževad, Džemo i Mehmedalija nikad nisu došli iako sam se nadala da će makar jedan doći. Našli smo ih, i ukopani su njih trojica u Potočarima. Sanjam ih često, učim im Fatihu, Jasin. Nisam ja jedina koja je izgubila sinove, mnoge su majke izgubile sinove. Svakom je njegova bol najteža, svakog njegova rana najviše boli." 

Molim dragog Allaha, dž. š., da našoj Kadi podari lijepi džennet i da je spoji s njenim sinovima.

Ako se ikada bude pravio spomenik ženama u Bosni i Hercegovini, na njemu mora biti Kadina šamija - napisao je Mehmedović. 

P

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...