MONSTRUOZAN ZLOČIN U RUSIJI: Zaključao trudnu djevojku na balkon pa snimao kako se smrzava do smrti!

Ruski jutjuber Stasa Rifleja uhapšen je nakon što je zaključao svoju trudnu djevojku na balkon i pustio je da se smrzne do smrti, prenosi "The Sun".

  • Hronika

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Potaknut svojim vjernim YouTube pratiocima, ovaj je jutjuber natjerao je svoju trudnu djevojku Valentinu Grigorjevu da izađe na balkon na temperaturu ispod nule noseći samo donji veš.

Jutjuber je cijeli proces emitovao uživo na svom YouTube kanalu, a za svaki pogled je dobio 1.000 dolara.

Njegova djevojka nalazila se u ranom stadiju trudnoće, a ubrzo nakon što ju je Riflaj zaključao na balkon, umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je do niza reakcija u online svijetu. Ubrzo su počeli pristizati zahtjevi za hitnom zabranom internetskog ''nasilja u stvarnosti'', koje je lako dostupno svima, pa čak i djeci.

Stanislav Rešetnjikov, poznat kao Stas Rifley, emitovao je cijeli događaj uživo, sve do trenutka kada je shvatio da nešto nije uredu s Valentinom.

alt

Kada je shvatio šta je učinio, jutjuber je djevojku spustio na kauč i krenuo s oživljavanjem.

Na snimku se može čuti kako panično uzvikuje njeno ime.

"Valja, jesi li živa? Šta se događa, zašto ne odgovaraš?! Srce, reci mi nešto, molim te!", uzviknuo je jutjuber svojoj djevojci.

Nakon što je uvidio da njegova djevojka ne reaguje, povikao je gledaocima da nema pulsa i da više ne diše.

Snimak je u trenutku emitovanja pratilo čak 10.000 gledalaca, a prekinuo je sa snimanjem nakon dolaska hitne i njenog proglašenja smrti.

Rešetnjikova je nakon šokantnog događaja uhapsila i ispitala ruska policija.

alt

Prijete mu dvije godine zatvorske kazne ako forenzičari dokažu da je razlog smrti hipotermija.

Ubrzo nakon incidenta, jutjuberka Liza Lazerson reagovala je na spomenuti događaj. U svom najnovijem videu progovorila je o diskriminaciji žena na internetu i žestoko osudila potez ruskog jutjubera.

"Žena se smrznula do smrti, a publika je sve to gledala i punila džep ubici. Ovo mora prestati. Ovakvi videosnimci ukazuju da je nešto pošlo po zlu u svijetu", rekla je jutjuberka u videu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...