GLUMCI IZ REGIJE REAGIRALI NA NAPADE VUČIĆEVOG SNS-a NA SABLIĆEVU I BJELOGRLIĆA: "Malko plaši sve ovo, malko je..."

"...ovdje stilska figura."

  • Kultura

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Zastupnik SNS-a u Skupštini Srbije Marko Atlagić u svojim nastupima se posljednjih dana bavio glumcima. Prvo je napao Jelisavetu Seku Sablić - što je izazvalo oštre reakcije njenih kolega - da bi potom “udario” na Dragana Bjelogrlića.

„Jadno i bedno je ono društvo koje bi kreirala ova moralna gromada makar se zvala Bjelogrlić. Neću da se bavim čovekom koji je rekao da se ne odlazi iz zemlje zbog siromaštva, već zbog primitivizma. Ima logike onda da brani one koji kažu da im je otadžbina tamo gde im je dobro”, rekao je u Skupštini Srbije Marko Atlagić, koji je pozvao Bjelogrlića da “ispuni obećanje o odlasku iz zemlje” (koje Bjelogrlić nikada nije dao).

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) uputilo je otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću, u kojem se od njega traži da “osudi i zaustavi blaćenje, pretnje i progone upućene umetnicima zbog razlike u mišljenju”.

Dramaturg Dimitrije Vojnov ocijenio je za list "Danas" da se Skupština pretvorila u Viber grupu, sa 250 članova “koji se skupe pa tračare o popularnim ličnostima koje ih nerviraju”. Glumac Nebojša Dugalić je pozvao na zdrav razum. “U vreme kada dnevno umire ovoliko ljudi i kada svi zajedno ne znamo hoćemo li preživeti, apelujem na zdrav razum da se ne bavimo ovakvim optuživanjima i ovakvim temama”, rekao je on za "Danas".

A situaciju je prokomentarisao i glumac Goran Bogdan. “Malko plaši ovo. Malko je ovdje stilska figura...”, rekao je on za ovaj list.

(SB/Nedeljnik) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...