NAKON ŠTO JE IZGUBIO IZBORE ZA JEDAN GLAS U KALESIJI, OGLASIO SE DŽAFIĆ: Tražit ćemo ponovno brojanje

Kulanić (SDA) osvojio je 5.580 glasova, dok je Džafić (NBL) dobio 5.579 glasova.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

Iako je Sead Džafić proglasio pobjedu za načelnika općine Kalesija, konačnim rezultatima utvrđeno je da je izgubio lokalne izbore od protukandidata Zijada Kulanića, i to je za samo jedan glas. Džafić, inače aktuelni načelnik, najavio je da će uputiti zahtjev za ponovno brojanje glasova.

U svom obraćanju građanima, prijateljima i porodici, zahvalio je na glasovima koje su mu dali i podršci.

"Iako je Centralna izborna komisija BiH objavila preliminarne rezultate u kojima je za jedan glas pobijedio kandidat SDA, ovim putem mu čestitam. S obzirom na to da je razlika mala, ja ću iskoristiti sva zakonom propisana prava i već danas ću uputiti zahtjev za novo brojanje glasova. Ja ću funkciju načelnika obnašati sve dok CIK ne objavi konačne rezultate i bit ću tu za građane kao što sam bio i proteklih godina", rekao je Džafić.

Istaknuo je da će se, "ukoliko ponovno brojanje pokaže da je kandidat SDA pobjednik", vratiti u svoju kompaniju UNIS TOK, gdje radi više od 300 radnika i od koje se hrani više od 1.000 članova, piše N1.

"Svoju mjesečnu plaću u protekle četiri godine sam dijelio najboljim sportistima, studentima, socijalno ugroženim građnima i onima kojima je pomoć potrebna. Hvala još jednom za sve glasove koje smo časno i pošteno osvojili", poručio je Džafić.

Kulanić (SDA) osvojio je 5.580 glasova, dok je Džafić (NBL) dobio 5.579 glasova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...