NEIZVJESNOST JE KONAČNO RIJEŠENA: Evo ko je zvanično načelnik Ilijaša sa 46 glasova prednosti

Prema finalnim rezultatima CIK-a koji su objavljeni, pobjednik za načelnika Općine Ilijaš je ipak Akif Fazlić koji je poslije svih prebrojanih glasova imao više od 46 glasova od Amara Dovadžije. 

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

CIK je među zvaničnim rezultatima potvrdio glasove sa 33 biračka mjesta od kojih je 583 bilo nevažeće. Uračunati su i glasovi mobilnih timova, u odsusvtu i putem pošte te je tako na kraju utvrđeno da je Fazlić imao 5.023, a Dovadžija 4.977 glasova.

Podsjećamo, prije više od 15 dana, nakon prvih preliminarnih rezulata lokalnih izbora u BiH, kandidat "Četvorke" za mjesto načelnika u Ilijašu Amar Dovadžija je proglasio izbornu pobjedu nad konkurentom Akifom Fazlićem iz SDA.

Danima se vodila bitka u vezi s pobjednikom za načelnika, a sve je kulminiralo protestima i upućivanjem peticije CIK-u da se izbroje glasovi i iz sedam vreća gdje SDA ima najveću podršku.

- Naime, sve što su građani, koji su se danima okupljali ispred zgrade općine, zahtjevali od gospodina Fazlića ustvari je bilo izjašnjavanje o konačnom rezultatu prebrojanih glasova od izbornog dana, koji su poznati od nedjelje, prema kojima je Amar Dovadžija u značajnoj prednosti, napisao je tada predsjednik OIK Ilijaš poslije višednevnog "spora" u vezi za izbornim materijalom i brojanjem glasova.

Rezultati su objavljeni na zvaničnoj stranici CIK-a.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...