"TRANSFER" DOGOVOREN: Evo gdje će se skrasiti bivši DNS-ovac Milan Radović…

Bivši potpredsjednik DNS-a Milan Radović odlučio je u okviru koje će političke stranke nastaviti daljnji politički rad.

  • Politika

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Izvori portala Srpskainfo tvrde da će Radović veoma brzo postati novi član Srpske demokratske stranke u Banjoj Luci, jer je takav “transfer” već dogovoren s vrhom SDS-a.

– Promocija za javnost planirana je za kraj sedmice, kada će se znati više detalja – tvrdi izvor portala Srpskainfo.

Radović, za sada, ne odgovara na novinarske telefonske pozive.

Podsjećamo, on je na proteklim opštim izborima postao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa osvojena 9.233 glasa.

Zajedno s još nekim funkcionerima DNS-a, ubrzo se našao na udaru lidera SNSD-a Milorada Dodika, kojih ih je nazvao „mangupima“, jer su na izborima, navodno, radili u korist opozicionih kandidata.

Nakon što je Marko Pavić podnio ostavku, a Nenad Nešić izabran za novog lidera DNS-a, Radović je postao v. d. zamjenika predsjednika stranke.

Međutim, u februaru 2020. podnio je ostavku i napustio DNS „iz ličnih i moralnih razloga“ te je u Narodnoj skupštini djelovao kao samostalni poslanik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...