STANIVUKOVIĆU PRIJETI DUGOGODIŠNJA ROBIJA: Nakon 10 godina zlostavljanja, ŽENU POLIO BENZINOM I ZAPALIO

Prvi put je nesretna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu, Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

  • Hronika

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Čitanjem optužnice u banjalučkom Okružnom sudu danas je počelo suđenje Branislavu Stanivukoviću (43) iz Srpca, optuženom za teško ubistvo vanbračne supruge M. M., koju je u julu ove godine, nakon 10 godina zlostavljanja, polio benzinom i zapalio pred njenom kćerkom.

Optužnica

Stanivuković se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti te da bilo kome priča o tome.

Prvi put je nesretna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu, Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

– Iz straha za život svoje maloljetne kćerke M. S., koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom – navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula ove godine. Kobnog dana, Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala kćerka žrtve. Nesretna žena je s teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je, nažalost, preminula 3. avgusta.

“Dokazat ćemo teško ubistvo”

Tužiteljica Tatjana Ninković izjavila je u uvodnoj riječi da će tužilaštvo optužnicu za teško ubistvo dokazati izjavama svjedoka, na prvom mjestu kćerke oštećene, koja je bila očevidac tragedije.

– Krivicu optuženog ćemo dokazati drugim svjedocima, vještacima i materijalnim dokazima – dodala je Ninkovićeva.

S druge strane, advokat optuženog Stojan Vukajlović iskoristio je pravo da odbrana svoje dokaze otkrije nakon što tužilaštvo iznese svoje dokaze.

Emocionalno nestabilna ličnost

Vještačenje optuženog Branislava Stanivukovića tokom istrage utvrdilo je da se radi o emocionalno nestabilnoj ličnosti, koju karakteriše nasilničko ponašanje, piše Srpskainfo.

– Ovo nije duševna bolest, a optuženi je u trenutku izvršenja krivičnog djela bio svjestan posljedica – objasnila je tužiteljica Tatjana Ninković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...