SVETLANA CENIĆ POZVALA BEVANDU NA DEBATU: "Da vidimo ko je propali političar i kvazianalitičar"

Pregovori o novom aranžmanu i zahtjevu za velikih 1,5 milijardi KM doveli su do niza kritika iz redova ekonomske struke, a petero njih je poslalo MMF-u i javno pismo.

  • Ekonomija

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 9

Ministar finansija Vjekoslav Bevanda u svojoj afirmaciji novog zaduživanja kod Međunarodnog monetarnog fonda osvrnuo se na kritike te najistaknutije protagoniste nazvao "kvazianalitičarima, propalim političarima i ekonomistima van struke". Jedna od prozvanih, ekonomistica Svetlana Cenić odgovorila je Bevandi i pozvala ga na medijsko sučeljavanje.


"Pozivam sva tri premijera i sva tri ministra finansija da pred kamerama i u direktnom prenosu upriličimo debatu na ekonomske teme. Da se istaknu naspram kvazianalitičara, propalih političara i ekonomista van struke. Samo neka kažu termin, a prenos nije upitan", napisala je na svom Twitter nalogu.

Pregovori o novom aranžmanu i zahtjevu za velikih 1,5 milijardi KM doveli su do niza kritika iz redova ekonomske struke, a petero njih je, piše Klix.ba, poslalo MMF-u i javno pismo. Njihovi stavovi očito se nisu svidjeli ministru finansija Vjekoslavu Bevandi, koji ih je u jednom medijskom istupu počastio "komplimentima" "kvazianalitičari, propali političari i ekonomisti van struke"."Niti smo pretjerano zadužena zemlja niti bi MMF s nama ulazio u takav aranžman, kao ni ostale finansijske institucije. Redovno vraćamo kredite i nije u pitanju naša finansijska stabilnost", izjavio je Bevanda.

MMF-u su pisali prof. dr. Svetlana Cenić, dr. Draško Aćimović, Zoran Pavlović, dipl. oecc. mr. sc. Admir Čavalić i mr. sc. Faruk Hadžić, a njihovi stavovi kasnije su dobili podršku niza kolega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...