VELIKI DAN ZA KOMPANIJU IZ SANSKOG MOSTA: Prvi proizvodi stigli na tržište Kosova, ali ni to nije sve…

Sanski Most je po proizvodnji mlijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu s godišnjom proizvodnjom od oko 7 miliona litara.

  • Ekonomija

  • 08. Dec. 2020  08. Dec. 2020

  • 0

Mjekara „Milksan“ plasirala je prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova. Radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove firme iz Sanskog Mosta, koja postoji već punih dvadeset godina.

„Prvi kamion sa pasterizovanim mlijekom otpremili smo u Prištinu i radi se o jednoj vrsti probe, o čemu će ovisiti nastavak ovog aranžmana. Mi smo čvrsti uvjereni kako će kupci biti zadovoljni našim proizvodima i da ćemo, poslije mlijeka, uspjeti plasirati i ostali asortiman“, kazao je za RTV Sana Muhamed Kamerić, direktor ove mljekare.

Prema njegovim riječima, ukoliko reakcije budu pozitivne, to će označiti veliki poslovni iskorak ovoga preduzeća.

Dodaje kako su prvi kontakti s kosovskim otkupljivačima ostvareni posredstvom Privredne komore FBiH te da su u proteklom periodu morali provesti opsežne i komplikovane administrativne te procedure ispitivanja kvaliteta mlijeka kako bi ispunili sve potrebne uslove za izvoz mliječnih proizvoda.

„Pred kraj ove kalendarske godine sumiramo poslovne rezultate, a moram istaći kako je pandemija koronavirusa ostavila negativne posljedice po naše poslovanje. To se, prije svega, odnosi na nedolazak građana iz dijaspore, koji su najveći kupci naših proizvoda, zbog čega bilježimo nešto lošiju prodaju i poslovne rezultate“, istaknuo je Kamerić.

Dodaje kako su poslovni planovi „Milksana“ da se u narednoj godini zadrži trenutni obim proizvodnje u uslovima kada se očekuje ekonomska kriza i da se firma etablira kao stabilni izvoznik mliječnih proizvoda.

Mljekara „Milksan“ za sebe veže 120 kooperanata, a protekle godine otkupili su i preradili oko tri miliona litara mlijeka. Inače, treba istaknuti i to da je Sanski Most po proizvodnji mlijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu s godišnjom proizvodnjom od oko sedam miliona litara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...