DODIKOVA VRATA ŠIROM OTVORENA: Odbjegli članovi DNS-a još bez novog političkog dresa, ali…

Doskorašnji stranački funkcioneri DNS-a u Banjoj Luci, a koji su napustili tu stranku, zasad ne razmišljaju o oblačenju novog političkog dresa.

  • Politika

  • 08. Dec. 2020  08. Dec. 2020

  • 0

Uz Borivoja Obradovića, dotadašnjeg predsjednika Gradskog odbora DNS-a Banja Luka, leđa toj stranci okrenuli su i Bojan Pećanac, Nikola Knežević, Ljubo Ninković, Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

Obradović i Pećanac će u naredne četiri godine biti odbornici u Banjoj Luci. Obojica su potvrdila da će djelovati kao nezavisni odbornici. Bar zasad.

"Bojan Pećanac i ja izabrani smo za odbornike. Mi smo dobri drugari. Pričaću s njim, kao i s najbližim okruženjem, te ljudima koji su za nas glasali. Vidjećemo koje je najbolje rješenje. Ne žurimo nigdje, obojica smo mladi. Sačekaćemo", rekao je Obradović za "Nezavisne". Pećanac, sada već bivši potpredsjednik banjalučkog DNS-a, također priznaje da u ovom momentu nema alternativno stranačko rješenje. Ostaje nezavisni odbornik.

"Uopšte nije bilo priče o tome. Nije bilo lako donijeti odluku o napuštanju DNS-a, u kojem sam od svoje 18. godine. A sada imam 32", rekao je Pećanac.

Stranku je napustio i Novo Grujić, dotadašnji član Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banja Luka, koji kaže da je razlog njegove odluke to što je u ovoj stranci "prestala demokratija, a nastupila anarhija".

"Na prošlim izborima osvojio sam 1.020 glasova. Ne pada mi na pamet nova politička opcija. Politički ću djelovati nezavisno, ali i uz dva odbornika koji su izabrani u Banjaluci. Kako oni odluče, tako ću i ja", naveo je Grujić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...