JAUCI I KUKNJAVA ODJEKIVALI SU NASELJEM: Mladić iz Gračanice uhapšen zbog tragične smrti u porodici, slučajno je upucao svoju...

Mladić G. S. (27) iz Gračanice uhapšen je jučer zbog sumnje da je u gračanskom naselju Varoš pištoljem usmrtio S. S. (44), potvrđeno je za “Glas Srpske”.

  • Hronika

  • 09. Dec. 2020  09. Dec. 2020

  • 0

Tragedija se desila u ponedjeljak poslije podne, a policija je do jučer tragala za osumnjičenim.

Najvjerovatnije je riječ o nesretnom slučaju u kojem je život izgubila snaha osumnjičenog.

- Priča se da je tragediji prethodila neslana šala između članova ove porodice. Nije poznato da li su se otimali za pištolj ili je djever pokazivao oružje koje je slučajno opalilo i metak pogodio njegovu snahu - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Navodno je mladić nakon tragedije pobjegao, a pretpostavlja se da su prisutni prešutjeli istinu o okolnostima pod kojima se sve desilo.

Policijskoj stanici je prijavljeno da se čuo pucanj u naselju Varoš, nakon čega su se čuli jauci i galama u kući nastradale.

Smrt S. S. konstatovao je ljekar Službe hitne medicinske pomoći, a nakon što je policija počela da ispituje okolnosti, posumnjala je da porodica krije istinu.

U kući je pronađen i pištolj za koji nisu imali dozvole. Nakon što je otkriveno da je mladić pobjegao, policija je pokrenula potragu za njim.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su da je Policijskoj stanici u Gračanici u ponedjeljak u 18.45 sati prijavljeno da je upotrebljavano vatreno oružje u naselju Varoš te da je jedna osoba uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su da je jučer uhapšen G. S. koji se sumnjiči za prouzrokovanje smrti iz nehata.

- Osumnjičeni je uhapšen i u toku je kriminalistička obrada nad njim. Za sada nemamo više informacija - kazali su u policiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...