ČAMPARA OPTUŽIO ROŠIĆA DA RADI PO NALOGU ASIMA KAMBERA: "Ukoliko ga je toliko pogodio izvještaj, nek' pokrene moju smjenu"

"Volio bih da mi on kaže šta je to uradio za ovo vrijeme koje sjedi u Zastupničkom domu, za ljude u Krajini", dodao je Čampara.

  • Politika

  • 09. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 1

Bivši visoko rangirani član SDA i ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čamapra odgovorio je na kritike Huseina Rošića, zastupnika SDA u Federalnom parlamentu.

"Nije mi najjasnije da jednom zastupniku koji dolazi iz Krajine, dijelu Bosne i Hercegovine koji je najpogođeniji migrantskom krizom, može toliko smetati što sam pohvalio policijskog komesara Muju Koričića da radi odličan posao, kao što i radi obzirom na uslove u kojima se nalazi, jer upravo u tome leži frustracija Huseina Rošića. On naime, iz sebi poznatih razloga nije zagovarao produženje mandata komesara Koričića, smetao mu je jer je dobro radio svoj posao i što se u USK ne može onako kako je Rošić navikao, kada se na čelu policije ima profesionalac kakav je Koričić", kazao je Čampara.

Volio bih da mi on kaže šta je to uradio za ovo vrijeme koje sjedi u Zastupničkom domu za ljude u Krajini, dodao je, čini mi se da je ovo prvi put da se javio uopšte da nešto prokomentariše u dvije godine. Griješim, javljao se, branio je žučno moje izvještaje ranije, doduše dok sam bio u SDA.

"Sada se po instrukciji svog mentora i nalogodavca Asima Kambera ili eventualno nekih drugih njemu poznatih savjetnika za medije odvažio progovoriti. Moram ga razočarati i poručiti mu da ću se i dalje nastaviti odazivati pozivima medija i komentarisati društveno politička dešavanja, kao i da ću se nastaviti baviti politikom jer na nemam ni mentora ni nalogodavca. Na njegovu frustraciju koju ima zato što nije ministar u Vladi FBiH ili premijer FBiH ja ne mogu da utičem, ne mogu mu tu želju ostvariti, kao što ne mogu uticati ni na Upravu policije USK unutar koje ima probleme lične prirode", izjavio je.

A što se tiče izvještaja on je urađen po definisanoj metodologiji, nastavlja, hoće li proći ili neće proći i ovaj i svi drugi izvještaji svih ministara, zavisi, ne od njegovog kvaliteta već od raspoloženja zastupnika.

"Ali ukoliko ga je već ovoliko pogodio moj izvještaj, ja ga pozivam da pokrene moju smjenu", zaključuje Čampara.

Rošić je danas kazao da izvještaj federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare nije dobio povjerenje, jer se radi o neozbiljnom dokumentu.

"Ministar Čampara je podnio izvještaj koji ima tri stranice. U trenutku kada se Federacija suočava sa izuzetno ozbiljnim sigurnosnim problemima, ministar dakle dolazi pred predstavnike građana u Parlamentu sa tri stranice. To je prije svega odnos nepoštovanja prema građanima, javnosti i struci", navodi on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...