CRNE VIJESTI IZ KLINIČKOG CENTRA: U KCUS-u testirano 310 uzoraka, najviše zaraženih iz Sarajeva, preminulo čak...

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom protekle noći testirano je 310 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

  • Vijesti

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 0

Od ukupnog broja pozitivnih uzoraka, 33 su iz Sarajeva, četiri iz Goražda, po tri iz Zavidovića, Tešnja i Bugojna, dva iz Kreševa te po jedan iz Kaknja, Usore i Olova.

U KCUS-u je trenutno hospitalizirano 180 pacijenata oboljelih od Covida-19, dok je u izolatoriju na Podhrastovima smješteno 75 pacijenata. Šesnaest oboljelih je smješteno na intezivnu njegu. Na intenzivnoj njezi u KCUS-u smješteno je ukupno 35 najtežih pacijenata oboljelih od Covida-19. U protekla 24 sata preminulo je sedam pacijenata.

Ukupno su 84 uposlenika KCUS-a pozitivna na Covid-19, a još 32 borave u izolaciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...