DUPLI PAS FAHRUDINA RADONČIĆA: "Lider SBB-a i gazda "Avaza" poklonio je uhapšenom ZIJADU BLEKIĆU vučjaka kojeg je dobio od reisa MUSTAFE CERIĆA!?"

Zijad Blekić, koji je uhapšen pod sumnjom za kriminal težak tridesetak miliona maraka, prirodno je i logično poslovno, intelektualno i moralno okruženje sandžačkog novinskog magnata Radončića, bošnjačkog malograđanina Kanea.

  • Mini market

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 2

Informacija koju je jučer objavila "Slobodna Bosna" i ilustrirala dokumentima da je Fahrudin Radončić, lider na lokalnim izborima osramoćenog Saveza za bolju budućnost i gazda "Avaza", svojedobno imao snažne poslovne i privatne veze s uhapšenim biznismenom Zijadom Blekićem, teško je pogodila omalenog, ali kočopernog, samozvanog "utemeljitelja, intelektualca i industrijalca". Preko svih raspoloživih pravnih i medijskih oružja krenuo je u unaprijed izgubljenu bitku demantiranja, relativiziranja i retuširanja tog stidnog mjesta svoje poslovično kontaminirane poslovne (i lične) biografije. 

Zijad Blekić, koji je uhapšen pod sumnjom za kriminal težak tridesetak miliona maraka, prirodno je i logično poslovno, intelektualno i moralno okruženje sandžačkog novinskog magnata Radončića, bošnjačkog malograđanina Kanea. Kao što su mu prirodan ambijent bili, a neki od njih i drugi "intelektualci i industrijalci" Selver Lekić, Naser Keljmendi, Senad Šahinpašić, Naser Oriće, Ekrem Lekić...

O poslovno-privatnom familijariziranju Radončića i Blekića, dvojice stupova i simbola divljeg kapitalizma i ništa pitomije tranzicije, na svom Facebook statusu jučer je pisao Armin Cibra, Radončićev dugogodišnji osobni vozač i u to vrijeme osoba od najvećeg povjerenja.

Evo šta je on o tome imao reći, iz prve vozačke ruke.

"Lično poznajem Zijada Blekića. Veoma često je putovao sa mnom i Fahrudinom Radončićem u Crnu Goru na sastanke sa Milom Đukanovićem i Veselinom Barovićem."

Armin Cibra piše i da je Radončić bio čest i drag gost na imanju Zijada Blekića u sarajevskom naselju Blekin Potok, kao i da je uhapšeni biznismen uzvraćao posjete na Radončićevom imanju u selu Nabočaj u okolici Sarajeva, gdje je, precizira, dolazio u svom bijelom džipu marke Mercedes.

"Radončić je Blekiću poklonio psa vučjaka, kojeg je prehodno dobio od reisa Musafe efendije Cerića", otkriva Cibra bizaran dokaz granitno čvrstog prijateljstva dvojice biznismena.

(Zanimljivo je da je Radončić, prema svjedočenju bračnog para Izetbegović, i njima poklonio rasnog kućnog ljubimca!)

Bivši vozač Fahrudina Radončića piše da je u Mostaru svjedočio sastanku na kojem su Zijad Blekić, Ekrem Lekića i direktor "Avaza" pomagali srpskom biznismenu Miroslavu Miškoviću da kupi neke nekretnine u ovom gradu.

"Tom prilikom sam dovezao Miškovićevog saradnika Đorđija Cerovića i direktora "Avaza" Bajru Šabana. Lekić i Zijad Blekić su nas tada čekali u restoranu na Buni, gdje smo nakon ručka krenuli u obilazak lokacija koje je Mišković trebao da kupi", piše bivši Radončićev vozač Armin Cibra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...