ĆAMIL DURAKOVIĆ OTVORENO: "MUP RS-a pokušava da kidnapuje istragu koju vode državno Tužilaštvo i SIPA" (VIDEO)

Duraković ističe da se oko Srebrenice uvijek prelamaju različite politike i stvaraju tenzije.

  • Mini market

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 0

Član Izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković dobio je prije nekoliko dana poziv za saslušanje od MUP-a RS-a. 

Duraković ističe da se oko Srebrenice uvijek prelamaju različite politike i stvaraju tenzije. Za Srebrenicu još nema potvrđenih rezultata izbora, jer su određene istrage u toku. Čeka se odluka Centralne izborne komisije. 

- Dobio sam poziv Policijske stanice Srebrenica da se javim u 14 sati kako bih u svojstvu svjedoka dao iskaz o izbornim prevarama i povredama biračkog prava. Zaista ne znam o čemu se radi dok ne vidim šta će pitati u policijskoj stanici - kaže Duraković.

On za O kanal kaže da je najvjerovatnije dobio ovaj poziv, jer je član Izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica" i najbučniji u javnosti.

- Kada se otkriju neke nepravilnosti u izbornom procesu, gdje uslijede ozbiljne istražne radnje, onda se dobije ovo o čemu se priča godinama, a to je da institucije RS-a represivno utječu i djeluju na one Bošnjake koji se suprotstavljaju sistemu koji nas diskriminiše po svim aspektima - ističe Duraković.

U ovom poziv ne vidi ništa novo ni posebno.

- Ovo je pokušaj MUP-a RS-a da kidnapuje istragu koju vode državno Tužilaštvo i SIPA kako bi istragu doveli u Bijeljinu, a u svrhu zataškivanja stvarnih krivaca za ove izborne prevare. To je, u suštini, da Bego Bektić i još dva Bošnjaka koji su hapšeni u okviru istrage, nisu jedini odgovorni, očito se radi i o prvacima SNSD-a u Srebrenici, uključujuči i Mladena Grujičića.

Cijeli razgovor s Durakovićem pogledajte u videu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...