NOVINAR "BBC-ja" OSTAO ZATEČEN: Zlatan Ibrahimović otkrio kada planira okončati nogometnu karijeru...

Sjajni švedski napadač dominira i u četvrtoj deceniji života i ove sezone je već zabio 10 golova u Seriji A.

  • Sport

  • 12. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 0

Stati nema namjeru sve dok se bude osjećao dobro i neće biti nikakvo čudo ako ga budemo na terenu gledali i nakon 40. godine.

"Igrat ću sve dok više ne budem mogao raditi ono što sad radim. Samo trebam biti fizički spreman i ostalo će samo doći", rekao je Zlatan za BBC.

Povreda koljena koja ga je zadesila u Manchester Unitedu, promijenila mu je poglede na fudbal.

"Nakon povrede, rekao sam sebi da želim igrati fudbal dokle god budem mogao. Na ovom nivou je sve do kvalitetnih nastupa. Ako igrate dobro, ako donosite rezultate, onda ste na vrhunskom nivou. Čim to prestanete raditi, neko će vas drugi zamijeniti. Ne želim biti ovdje zbog onog što sam napravio ranije, ovdje sam zbog onog što radim sad i taj pritisak sam postavio sebi. Svaki dan želim pokazati ko sam, dajem sve od sebe svaki dan i tako će biti dokle god budem mogao igrati", ističe Zlatan.

"Imam mnogo iskustva i golovi nikad nisu bili problem. Nisam isti igrač kao prije pet, deset godina, svi se mijenjamo zbog naše fizičke strukture. Uvijek kažem da ne trčim kao ranije, trčim inteligentnije. Italijanska liga je za napadača najteža, jer napadač mora biti dobar tehničar, jer je filozofija igre više da se ne primi gol nego da se postigne."

Nije moglo bez šale kod Ibrahimovića.

"Osjećam kao da sam ovdje bio u različitim generacijama. Igrao sam protiv Paola Maldinija, a sada igram s njegovim sinom Danielom (19). Nadam se da ću igrati i s Danielovim sinom, to bi bilo čudo", našalio se Zlatan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...