ŠAROVIĆ MINISTRICI TURKOVIĆ: “Odavno nisam čuo lošiju izjavu s tako visokog mjesta, U BiH SE TAKO NE GOVORI”

Šarović je naglasio da je potrebno preduzeti mjere i poteze u vezi s njenom izjavom i da se preko ovoga ne bi trebalo preći.

  • Mini market

  • 12. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 10

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da su izjave ministrice inostranih poslova u Vijeću ministara Bisere Turković koje se odnose na srpski narod i Republiku Srpsku, skandalozne, neprihvatljive i netačne i da ona pokušava vratiti spiralu sukoba u BiH.

Šarović je naglasio da je potrebno preduzeti mjere i poteze u vezi s njenom izjavom i da se preko ovoga ne bi trebalo preći.

– Odavno nisam čuo lošiju izjavu s tako visokog mjesta. U BiH se tako ne govori, pogotovo tako ne govori ministar inostranih poslova. To je neustavno i nezakonito – rekao je Šarović.

On je istaknuo da je Republika Srpska neupitna i dio je međunarodnog sporazuma.

– Svi naši izabrani predstavnici mogu da nam se sviđaju ili ne sviđaju, ali poštovanje mora da bude osnovno. Taj nivo na koji se spustila ministrica inostranih poslova je neprihvatljiv i iznenađujući – naveo je Šarović.

On je rekao da ne može da vjeruje da neko s takve pozicije može tako da govori, piše "Srpskainfo".

– Tako se nije govorilo ni 1994. ili 1995. godine, a vidimo da neko ponovo pokušava da to vrati 2020. i da spiralu sukoba vrati kao našu svakodnevicu, što je za mene potpuno neprihvatljivo – istaknuo je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...