DODIK ZA RTRS OTVORIO DUŠU: "Ako neko hoće da ukine Republiku Srpsku, mi nemamo šta raditi u BiH, a što se tiče NATO-a, to neće proći..."

„Ali, nismo spremni da trpimo stalne najave kako treba ukinuti Republiku Srpsku. I sad poručujem, ako neko hoće da ukine Republiku Srpsku, mi više nemamo šta da tražimo u BiH”, podvukao je Dodik.

  • Politika

  • 13. Dec. 2020  14. Dec. 2020

  • 15

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas za RTRS da neće podržati odluku o eventualnom povećanju NATO snaga u BiH, koje zagovaraju američki kongresmeni, a očekuje Sarajevo.

Dodik je istakao da se povećanje snaga NATO u BiH, posebno u distriktu Brčko, ne može ostvariti bez odluke Predsedništva BiH i njegove saglasnosti.

Istakao je da nijedna vojna sila ne može da uđe u BiH bez sporazuma i konsenuza u Predsjedništvu.

"Kako će oni sad stacionirati snage, ako Predsjedništvo ne odobri? A u Predsjedništvu se odlučuje konsenzusom, a tu sam ja i ja sam protiv toga”, istakao je Dodik, javlja Tanjug.

Poručio je da RS u svom programu nema secesiju.

"Ali, nismo spremni da trpimo stalne najave kako treba ukinuti RS. I sad poručujem, ako neko hoće da ukine RS, mi više nemamo šta da tražimo u Bosni i Hercegovini”, podvukao je Dodik.

To, kako kaže, nije ništa pogrešno i politički nekorektno.

"Politički je nekorektno to što neko traži ukidanje RS” kaže Dodik.

Srpski narod ima pravo na slobodu i samostalnost, rekao je on.

"Ovaj narod svoju slobodu upražnjava tako što samostalno donosi svoje odluke i neće dozvoliti da neko drugi u njegovo ime odlučuje”, naglasio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...