DŽEJ NIKADA NIJE PREBOLIO UBISTVO BRATA: Arkan ga je živog zalio BETONOM I UZIDAO u temelje benzinske pumpe

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu, navodno je bila upravo s Džambom, koji je tada pobijedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

  • Regija

  • 13. Dec. 2020  14. Dec. 2020

  • 0

Pjevač Džej Ramadanovski, čija je posljednja želja da bude sahranjen po muslimanskim običajima u Beogradu odjeknula kao najveća senzacija, nikada nije prebolio ubistvo brata. Prema pouzdanim izvorima na najbrutalniji način ga je likvidirao Željko Ražnatović Arkan.

Džej je imao mnogo pjesama u svom opusu, a većina su veliki hitovi i dan danas.Jedna od njih je i čuvena balada "Uspio sam u životu". Međutim, pored toga što je vrlo emotivna, ova pjesma iza sebe krije i jednu nevjerovatnu priču o njenom autoru. Numeru "Uspio sam u životu" napisao je Džejev brat od tetke Iso Lero Džamba, koji je bio najpoznatiji dorćolski mangup.

Džamba je nestao je prije 27 godina. Poslednji put viđen je u ranim jutarnjim satima ispred kockarnice "London" na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana u Beogradu.

Njegovo tijelo nikada nije nađeno, ali smatra se mrtvim.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je  došao u kockarnicu na šestom spratu "Beograđanke" koju je tada obezbjeđivala agencija "Delije", a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije želio da plati ulaznicu, a nakon kraće prepirke pljunuo je sliku tadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde- Željka Ražnatovića Arkana.

Rođaci: Iso Lero Džamba i  Džej

Kao po komandi, momci iz obezbjeđenja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu.

Još uvijek se na ulici prepričava da je gomila Arkanovih Delija/Tigrova među kojima su bili Vuksan, Šuca i Gojak, pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gdje su ga uzidali u temelje benzinske pumpe.

Istorija sukoba između Džambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloljetnike u Valjevu.

Željko Ražnatović Arkan

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobijedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...